Fortællingen om hvordan jeg overvandt stofmisbrug og psykisk sygdom

God eftermiddag!

Jeg har haft rygende travlt og derfor helt glemt at meddele, at fortællingen om min overvindelse af stofmisbrug og OCD er udkommet i mediehuset Gloria! Det er første gang at et blad har udgivet min historie hvor jeg selv har skrevet den. Nummeret som du kan læse her handler om seksuelle overgreb- hvilket jeg gudskelov ikke har været udsat for. Til gengæld fortæller jeg om min recoveryproces ift. at overvinde OCD og stofmisbrug på side 30.
Nedenfor kan du læse en kort beskrivelse af hvorfor Peer-tilgangen motiverede mig til at fortælle min historie, samt hvordan jeg bruger min historie til metoden jeg kalder dobbelt spejling. Jeg runder indlægget af med en lille hyldest til min forlovede. Jeg tror nemlig ikke at jeg havde klaret det uden hende.

God fornøjelse

Peer-tilgangen

Der er en bevægelse i gang i psykiatrien, hvor mennesker som har overvundet deres psykiske udfordringer, står frem og fortæller deres historie til hjælp og inspiration for brugere, pårørende og fagfolk. Bevægelsen eller tilgangen hedder Peer og den har jeg været så heldig at få lov til at bidrage med, ved at fortælle min historie i Gloria. Det er mit brændende ønske at bevægelsen tager mere fart og bliver integreret i misbrugs- samt psykiatrisk behandling. Det er også hovedårsagen til, at jeg er så åben omkring de mindre “positive” sider af mig. Jeg mener nemlig at det er vigtigt at være åben om det som er hårdt i livet og ikke bare når det går godt. Det er bl.a. også det mine klienter sætter mest pris på, at jeg er åben om min fortid.

Dobbelt spejling

Jeg har erfaret at det bedste jeg kan gøre for at hjælpe andre mennesker, er at være åben om hvad jeg selv har været igennem. Jeg kalder det for dobbelt spejling. Jeg spejler både det andet menneske i vores fælles “lidelse” men jeg spejler også ift. drømme. Drømme som oftest er at overvinde den udfording de står overfor. Dette gør oftest en større forskel end alle mine uddannelser til sammen. Når jeg giver noget af mig selv viser jeg tillid og respekt, samt at det er ok at være sårbar. Disse elementer er endnu vigtigere end en given metode. Du kan nemlig ikke arbejde pædagogisk, psykologisk eller terapeutisk, hvis klienten ikke oplever en form for tillid, respekt og sårbarhed. Jeg vil dedikere et senere indlæg til at uddybe metoden yderligere.

Billedet er fra vores 1-års dag hvor min OCD var værst.

Det var noget af et sammenfald at jeg blev ramt af OCD kort før jeg mødte Ranva som jeg i dag er forlovet og har barn med. Dengang vidste jeg ikke hvad jeg var ramt af, kun at jeg var hårdt ramt. Det er fantastisk at hun har holdt fast i mig i medgang og modgang. Jeg er ikke i tvivl om, at det er det som har hjulpet mig mest.
Tak min skat<3

Hvis du har behov for hjælp kan du se mine ydelser her

Hilsen Nicolai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *