Artikel i fagbladet STOF

Jeg har endelig fået udgivet min første artikel for det nationale fagblad STOF! Bladet beskæftiger sig med alle mulige misbrugsrelaterede emner. Dette nummers tema er fællesskab, hvilket er meget sigende i disse Coronatider Jeg har valgt at tage udgangspunkt i, hvordan man professionelt bruger sin erfaring til at hjælpe andre. Denne tilgang udspringer fra socialpsykiatrien og kaldes Peer. Det omhandler kort sagt hvordan man bruger sine erfaringer til, at hjælpe andre mennesker som befinder sig i en lignende situation.

Her er et link til artiklen. Rigtig god fornøjelse og jeg glæder mig til at høre, hvilke tanker det satte igang.
Mvh.
Nicolai

2 tanker om “Artikel i fagbladet STOF”

 1. Jeg er FULDSTÆNDIG enig i din betragtning! Som ex-gymnasielærer med tæt og fortrolig kontakt til de unge, mentor for unge mennesker og psykoterapeut med unge mennesker i min klinik har jeg længe kunnet konkludere, at det netop er det eneste rigtige at bruge ex-misbrugere og dermed sin egen erfaring helt inde fra marv og ben af med sit misbrug. Det gælder ikke kun ved misbrug, men faktisk ligegyldigt hvad, det end må være, man som terapeut eller konsulent skal hjælpe klienten/borgeren med.
  Tak for en god og relevant artikel 🙂

  1. Mange tak for din feedback Camilla.
   Det er meget “nemmere” for mennesker at skabe tillid og en god relation hvis man kan genkende noget i den anden. Før eller siden skal der nok komme mere gang i strømningerne. Det er bare et spørgsmål om tid. Først var det shamanerne og andre religiøse, så var det naturvidenskaben med lægerne i spidsen, så eksperterne i form af terapeuter og psykologer. Nu må der da snart komme en bred kombination af det levede liv og det faglige fundament. Problemet i min optik er, at det stadig er meget tabubelagt at stå frem med sit misbrug, diagnose eller andre mindre flatterende sider af menneskeheden. Men det kan godt bruges professionelt og i sidste ende er det jo også en del af det som gør os til mennesker:-)
   Jeg glæder mig i hvert fald!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *